رضا پورمهدي افزود: در راستاي حمايت از هنرمندان اين استان، از سال 88 تاکنون تعداد 37 کارگاه پلاس بافي، 42 کارگاه ابريشم بافي و 5 کارگاه زيورآلات در سطح اين استان تجهيز شد.
وي ادامه داد: آموزش بيش از 2300 نفر در 19 مرکز آموزشي در 21 رشته و 12 شهرستان و 7 روستا از ديگر اقدامات است که اين آموزش ها با حضور 43 مربي با تجربه و استفاده از تجهيزات استاندارد وطرح هاي کاربردي درفضايي مناسب درسطح استان گلستان صورت گرفته است.
معاون صنايع دستي گلستان، تصريح کرد: معرفي بيش از 215 نفر از هنرمندان و صنعتگران واجد شرايط جهت تسهيلات کارگاهي و خانگي به صندوق مهر رضا و ارائه 23 طرح با مبلغ 4ميليارد ريال جهت برخورداري از تسهلات بنگاه هاي زود بازده که 13 طرح آن با مبلغ 1320 ميليون ريال و اشتغال 22 نفر پذيرفته شده از جمله اقدامات صورت گرفته است.
وي عنوان کرد: در 9 ماهه سالجاري 40 نمايشگاه و دو بازارچه صنايع دستي فصلي درسطح استان برگزار شده و هنرمندان اين استان نيز دراين مدت در 33 نمايشگاه مختلف سراسري، ملي، تخصصي، بازرگاني و مناسبتي و يک نمايشگاه خارجي شرکت کرده اند که شرکت هنرمندان منتخب اين استان درنمايشگاه هاي 20 خرداد ( روزجهاني صنايع دستي) منجر به دريافت لوح تقدير و مقام برتر شد.
معاونت صنايع دستي گلستان با اشاره به اينکه طراحي المان نقوش صنايع دستي درميادين و نامگذاري آن از رشته هاي بومي اين استان درحال پيگيري است، ادامه داد: بيش از 800 کارگاه توليدي صنايع دستي توسط کارشناسان بازديد شده ودرخصوص بيمه صنعتگران، درجه هنري، مهر اصالت و برند کالا توضيحاتي ارائه شد.
وي همچنين افزود: 23 رشته بومي و شاخص استان، شناسايي هنرمندان پيشکسوت و ارسال 10 پرونده فردي و تخصصي پيشکسوتان معمر و از کار افتاده صنايع دستي جهت استفاده از طرح تکريم و مستمري بگيران و فراهم آوردن مقدمات کار به منظور احياي رشته هاي منسوخ شده استان از ديگر اقدامات است.
پورمهدي درادامه خاطر نشان کرد: ارسال 3 پرونده جهت ثبت ميراث ناملموس در رشته هاي جاجيم بافي، سوزندوزي ترکمن، نواربافي کتول و زيورآلات ترکمن و تکميل 2 پرونده ديگر در شوراي استان جهت دواثر منقول در و منبر مسجد شهرستان گرگان و راه اندازي موزه صنايع دستي دراين شهرستان از جمله اقدامات ديگر در 9 ماهه سالجاري است .
اين مقام مسوول درراستاي اقدامات ديگر صورت گرفته گفت: اجرايي کردن طرح بيمه شاغلان صنايع دستي با استفاده از تفاهم نامه منعقد شده با سازمان فني و حرفه اي استان که تاکنون 342 نفر موفق به اخذ کارت مهارت فني و حرفه اي شده اند و رايزني با دستگاه هاي مختلف اجرايي به منظور خريد اقلام صنايع دستي و تجهيز اماکن آن در اجراي مصوبه هيات وزيران درجهت حمايت ازقشر مولد صنايع دستي استان وايجاد 8 باجه فروش درمناطق گردشگري و بناهاي تاريخي استان و همچنين ارائه 47 فقره بن صنايع دستي به مبلغ 167 ميليون ريال از بانک هاي ملي وتجارت از سايراقدامات به عمل آمده است.
وي همچنين به صدور بيش از 1373 فقره مجوزهاي چهارگانه طي 9 ماهه سالجاري اشاره داشت و افزود: اين مجوزها شامل کارت مهارت، کارت شناسايي صنعتگري، جواز تاسيس ، پروانه توليد يا بهره برداري در رشتههاي مختلف صنايع دستي هستند .
/104
انتهای پیام/